Spel

Lirat Left 4 Dead 2 nu i två-tre dagar, gett det en riktig genomkörare. Kan inte hålla er läsare på halster längre utan nu kommer en liten recension på det.

Handling:
Fyra nya överlevare: Ellis, Nick, Coach och Rochelle, ungefär samma lay-up som förra spelet. Ellis är motsvarigheten till Francis, Nick är Louis fast vit, Rochelle är Zoey fast mörkhyad och Coach är Bill fast mörkhyad. De har inte träffat varandra förrän i början på spelet då de missat att komma med en helikopter och står på ett hotelltak helt konfunderade. De plockar på sig lite vapen och beger sig sakta neråt. Eftersom de precis insett att det är en zombie apocalypse som väntar de så kan de inga "call-outs" eller nånting. Spittern refererar Coach till som "that long-necked bitch", bara för att ta ett exempel. Men dessa fyra udda personer ska tillsammans försöka överleva och ta sig till de olika räddningsstationerna, precis som i föregångaren.

Vapen och dylikt:
Vapnen från förra spelet finns kvar, dvs Pump Shotgun, Auto Shotgun, Assault Rifle, Hunting Rifle, Pistol samt de vanliga Pipe Bombsen och Molotovsen. Nya vapen är så klart alla melee-vapen, du kan använda kofot, slagträ (enbart förhandsbokning), cricketträ, batong, machete, yxa, motorsåg och etc etc. Det finns även flera varianter på de vanliga vapnen, istället för bara Pump och Auto finns det nu Chrome, Tactical och Combat shotgun, istället för bara Assault rifle finns det nu Combat rifle och AK 47, istället för Hunting Rifle finns det nu en riktig Sniper Rifle. Och du kan även välja att plocka upp en Magnum istället för den vanliga pistolen, den kan dock inte dual-wieldas och har bara 8 skott i magasinet istället för den vanliga pistolens 15. Bland bomberna och det finns det nu även så kallad Boomer Bile, dvs en Boomers spya, du kastar den på marken och så flockas alla zombies där istället för att attackera dig (skitbra när man går efter vissa achievements). Nyheter på healing sidan är Adrenaline istället för Pain Pills (får dig att springa snabbare, slå snabbare, reviva downed teammates snabbare osv), samt även Defibrillator istället för Health Pack (du kan återuppväcka survivors från de döda).

Svårighetsgrad:
Svårare än originalet, att köra på easy nu är att jämföra med föregångarens normal. Sen så fortsätter det så, för er som tyckte att Left 4 Dead var lätt att klara på expert kan ni vänta er en helt annan utmaning nu. Speciellt om ni slår på Realism Mode som får alla hints och markeringar att försvinna. Där gäller teamwork allt. Jag och Robin klarade knappt vissa av kampanjerna på normal utan att få starta om ett par gånger, och Realism Mode failade vi till och med på Easy. Expert kommer nog nästan vara en omöjlighet för oss.

Achievements:
Rätt så bra lista, ganska liknande från det första spelet. De flesta gäller single och co-op campaign, och sedan finns det en hel del online achievements (kan dock boostas med flera kontroller och ett andra xbox). Vissa achievements är rätt så roliga och nytänkande, bland annat ska du försöka vinna flera tävlingar på olika små spelmaskiner på campaignen "Dark Carnival". Svårighetsgraden på achievementsen är nog 7/10, och det blir betyget enbart tack vare achievementsen att klara alla banor på expert samt en bana på expert med Realism Mode på, utan de så blir det kanske 4/10. Jag kommer nog hamna på 930/1000 i gamerscore sen, och det är alla achievements förutom bägge för expert.

Slutsats/Personlig kommentar:
Ännu bättre än det första spelet, bredare spelupplevelse i och med att man nu kan välja slagvapen. Enda nackdelen är att det är ganska laggigt online med tanke på att servrarna är ganska dåliga och väldigt överbelastade. En annan downside är att A.I (botsen som spelar som de andra om du kör själv) är väldigt konstiga i det här spelet, ibland är de hur bra som helst och skjuter ihjäl en Tank innan den ens nått fram till dig, och ibland står de bara där och gör ingenting när man har blivit tagen av en Special Infected och är downed. Dock så rekommenderar jag att man inte kör själv så mycket utan kör med antingen ett gäng polare eller åtminstone med en polare. Kanske till och med på splitscreen för bättre kommunikation.

Jag ger det här spelet en 8:a i betyg på en skala till 10.


Ska försöka få tag på Assassin's Creed 2 inom kort och lira igenom det, annars så tror jag att Robban skaffar det och då får han skriva en recension på det. Har inte kommit särskilt många inlägg nu men ska försöka skriva åtminstone ett om dagen, får kolla på nån film och försöka skriva en filmrecension snart. Måste även bli ett musikinlägg snart.

/ Bumbi.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0