Film

Såg lite filmer igår kväll, bland annat den nya American Pie. Var även hemma hos Stefan på dagen och lirade igenom Call of Duty 5: World At War, det var nice. Ikväll blir det den traditionella filmkvällen, inte riktigt säkert om det blir hemma hos Munk eller här än, vi får väl se om några timmar. Under tiden kan jag väl passa på att skriva lite om olika filmer.

American Pie - The Book Of Love (2009)

Senaste filmen i serien om den amerikanska pajen. Nu har även alla från The Naked Mile och Beta House försvunnit så det är helt nya skådisar igen. Denna gången får vi följa med på en resa som påminner en del om den allra första filmen. Vi har tre kompisar som alla är oskulder trots att de antingen har flickvänner eller har haft andra möjligheter. Under en incident i biblioteket hittar de den gamla biblen från ettan som Jim, Finch, Oz och Kevin använde sig av, men på grund av vattnet från sprinklern i taket är det mesta i den oläsbart. Killarna gör det till sitt mål att restaurera boken till sin ursprungliga form och kontaktar då den förste lånetagaren, tillika skaparen av den, Noah Levenstein. Som alla kommer ihåg så är det alltså Jims far. Pojkarna får tag på honom och tillsammans ringer de runt till alla som någonsin skrivit i bibeln och gör en ny. Under resan får vi följa med pojkarna på en vild resa till Kanada, en pinsam grej i kyrkan, våldtäkter av älgar och allt möjligt.

Personlig analys: Själv tycker jag att den här filmen var väldigt okej, bättre än de tre störtdyken i Band Camp, The Naked Mile och senaste Beta House. Det kan främst bero på att de har gått tillbaka till ursprungsidén med tre oskulder på jakt efter det första ligget. En annan sak som gör att den är bättre är själva berättandet, det är inte bara att slänga in en massa tuttar till höger och vänster för utfyllnad, utan det känns mer som att de har lagt lite tanke bakom. Sen tycker jag att skådisarna är bättre än i de tre föregångarna, speciellt killen som spelar Lube faller i min smak. Däremot är jag inget big fan av Stifler i denna filmen, men det är väl inte en så stor sak.

Betyg: 7/10

Fighting (2009)

Channing Tatum (She's the man, G.I Joe, Public Enemies) spelar Shawn MacArthur, en kille från Alabama som flyttat till New York och försörjer sig genom att sälja saker på gatan. En dag blir han bortkastad från sitt ställe av Harvey Boarden och hans gäng, men innan han flyr fältet lyckas han knocka två av Harveys streetkids. Harvey, som jobbar som talangscout för underground-fighter, blir imponerad av Shawn och undrar om han vill tjäna lite pengar. De två blir ett lag och tar sig an utmaningar som ett par pampar slänger åt dem, och i slutändan är det dags för den stora fighten, Shawn mot sin skolkamrat samt nemesis, Evan Hailey. Det blir en match med oviss utgång som får både Shawn och Harvey att tänka på vad som är värt i livet.

Personlig analys: Helt okej film, men med den hypen jag har fått från polare had jag förväntat mig att den skulle vara bättre. Channing Tatum är en helt okej skådis tycker jag, speciellt bra är han i G.I Joe, men i den här filmen känns han lite malplacerad, han känns inte som den där riktiga fightern direkt. Hade hellre sett någon som har ett lite mer brutalare yttre spela rollen som Shawn. Terrence Howard är lysande som Harvey, inte direkt förvånande dock då Terrence är en riktigt bra skådespelare. Vad gäller själva filmen tycker jag att den borde varit lite mer inriktad på själva fightingen, det känns mest som att den handlar om rävspelet mellan matcherna just nu. Fler actionscener och lite mer adrenalin hade inte skadat. Helt okej rulle ändå.

Betyg: 5/10



Imorgon kommer det komma två inlägg, ett om filmerna vi ser ikväll på filmkvällen, och ett som tar upp lite julklappstips och andra saker att tänka på inför julen. Tills dess, ha en riktigt fin kväll, förhoppningsvis med lite goda vänner och några bra rullar.


/Bumbi out.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0